Neem contact op

02 jul 2018

Emté definitief los van Sligro Food Group

VEGHEL – Het tijdperk van Emté als supermarktketen van de Sligro Food Group is definitief voorbij. De verkoop aan het consortium van Coop en Jumbo is vandaag definitief afgerond.

Emté definitief los van Sligro Food Group

Dat melden de partijen in een gezamenlijk persbericht. Het gaat om de verkoop van alle aandelen van Emté Holding BV en haar dochterondernemingen Emté Supermarkten BV, Emté Franchise BV en Emté Vleescentrale BV. ‘De Autoriteit Consument & Markt heeft de verkoop reeds goedgekeurd en de betrokken Ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht. Dit najaar zullen Jumbo en Coop starten met de ombouw van de Emté-supermarkten naar hun formules’, aldus Coop, Jumbo en Sligro. Laatstgenoemde partij blijft gedurende transitieperiode nog wel een aantal ondersteunende diensten voor Emté verrichten.

Einde van een periode voor Sligro

Daarmee komt grotendeels een einde aan de periode dat Sligro Food Group betrokken was bij de rechtstreekse verkoop van producten aan consumenten. De groothandel blijft vooralsnog wel aandeelhouder in Spar. Sligro verkoopt 130 supermarktlocaties, de distributiecentra in Kapelle en Putten, alsmede de vleescentrale in Enschede. Die laatste verzorgde in het verleden de vleesproductie van het door Sligro overgenomen Superunie-lid Sanders Supermarkten. Daarnaast gaan ook de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen van Emté op het hoofdkantoor in Veghel over naar het consortium. Alle betrokken medewerkers gaan mee.

Jaap Tukker krijgt de leiding

De ACM zette afgelopen week het licht op groen voor de overname die vandaag definitief is afgerond. Voormalig Spar-manager Jaap Tukker krijgt de leiding over de nieuwe onderneming, waarin Coop de leidende onderneming is. Dit heeft van doen met mogelijke concurrentiegevoelige informatie vanuit Superunie, waar Sligro en Emté lid van zijn. Sligro blijft overigens gewoon lid van het inkoopverbond.