Neem contact op

13 feb 2019

Nettorama en Boni onderzoeken samenwerking

OOSTERHOUT/NIJKERK – Nettorama en Boni zijn momenteel in gesprek met elkaar over een mogelijke ‘nauwere’ samenwerking.

Dat laten de twee ketens weten in een gezamenlijke verklaring, die is ondertekend door Jaap Bastmeijer, eigenaar van Nettorama, en Bouke van der Wal, eigenaar van Boni.

Verkennende gesprekken Nettorama en Boni

‘Nettorama en Boni hebben het initiatief genomen om gezamenlijk verkennende gesprekken op te starten met als doel tot een nauwere samenwerking te komen’, valt te lezen in de verklaring. ‘Over de mogelijke uitkomst van deze verkennende gesprekken valt op dit moment nog niets te zeggen. Nettorama en Boni zullen te zijner tijd, bij relevant nieuws en ontwikkelingen, hierover nadere mededelingen doen.’

Kleine spelers binnen Superunie

Nettorama en Boni behoren tot de kleinere spelers in het Nederlandse supermarktlandschap. Beiden zijn lid van Superunie. Nettorama heeft 31 winkels, meest in Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Boni is met 44 vestigingen, waarvan de meeste in het midden van het land, iets groter. Beide zijn familiebedrijven.

Nettorama heeft marktaandeel 1 procent

Nettorama heeft volgens de jongste marktaandeelcijfers van Nielsen een marktaandeel van 1 procent. Van Boni is op dit moment geen exact marktaandeel beschikbaar. De familie achter Boni geldt als één van de belangrijkste partijen achter websupermarkt Picnic. De online verkoper van levensmiddelen profiteert via Boni van de inkoopvoorwaarden van Superunie. Beide ketens zijn zelf niet online actief.Nettorama is op dit moment de supermarktketen met de hoogste waardering van Nederland. De formule kwam als nummer één uit de bus in het GfK Kerstrapport.

Samenwerking binnen Superunie

Het is niet voor het eerst dat partijen binnen Superunie de mogelijkheden tot nadere samenwerking onderzoeken. Zo werken sinds enkele jaren Dirk en Dekamarkt nauw samen binnen Detailresult. Ook op andere vlakken werken individuele Superunie-leden soms samen.

https://www.distrifood.nl/formules/nieuws/2019/02/nettorama-boni-onderzoeken-nauwere-samenwerking-101121828