Neem contact op

15 jan 2021

2020 was een succesvol jaar voor SuperVastgoed

Het afgelopen jaar was een succesvol jaar voor SuperVastgoed makelaardij. Door COVID-19 werden er in de eerste helft van het jaar nauwelijks tot geen transacties gedaan maar in het vierde kwartaal is deze magere start meer dan goed gemaakt.

Marktaandeel van circa 32%
SuperVastgoed heeft de inschatting gemaakt dat het volume aan Nederlandse convenience transacties in 2020  circa € 1,5 miljard is geweest.  SuperVastgoed heeft in Nederland voor bijna € 480 miljoen aan  beleggingstransacties begeleid: derhalve een marktaandeel van circa 32%. Het gaat hier om solitaire supermarkten en winkelcentra met een supermarktcomponent.

Begeleiding verhuur
Naast deze beleggingstransacties begeleidde SuperVastgoed ook diverse eigenaren bij de verhuur van supermarktruimte: in totaal ruim 12.000 m² BVO met een bijbehorende totale huurstroom van bijna € 2,1 miljoen. De gemiddelde huur van de transacties kwam uit op € 175,- pm² BVO.

Een greep uit de beleggingstransacties

  • De belangrijkste en grootste transactie op supermarktgebied dit decennium: de Jumbo-portefeuille van totaal 62 panden die werd aangekocht voor Annexum
  • Winkelcentrum de Marren in Leens, Groningen (Jumbo en een Aldi)
  • Winkelcentrum De Laverij in Rijen (Albert Heijn en Jumbo)
  • De verkoop van de Jumbo aan de Kastelenstraat in Amsterdam
  • De verkoop van de Aldi, Lidl en Jumbo aan het EDS-plein in Coevorden
  • De nog te realiseren Dirk van den Broek in Zevenbergen

De gemiddelde verkoopprijs van deze transacties kwam uit op iets meer dan € 2.750,- per m² BVO.

Advies op strategisch vlak
Daarnaast adviseerde SuperVastgoed diverse beleggers en ontwikkelaars op strategisch vlak met betrekking tot hun supermarktlocaties en werden diverse 303-huurprijsherzieningen voor eigenaren begeleid met een totale huurstroom van ruim € 3,1 miljoen.

Onderzoek
Tenslotte zijn er voor opdrachtgevers tientallen onderzoeken gedaan naar de kwaliteit en omzet- en huurmogelijkheden van diverse supermarktlocaties.