Neem contact op

16 feb 2021

Deen verkocht aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt

Alle 80 supermarktfilialen van Deen worden verkocht aan drie verschillende winkelketens. Albert Heijn neemt 39 winkels over, Vomar Voordeelmarkt 22 filialen en DekaMarkt de overige 19 locaties.

Volgens de directie van Deen zijn er ‘forse inspanningen’ nodig om de komende jaren toonaangevend te blijven. Daarom heeft de familie achter de supermarktketen in overleg met de directie besloten om het bedrijven te verkopen. De supermarktketen schrijft dat de precieze gevolgen voor de overname voor het personeel pas bekend worden zodra met de vakbonden en ondernemingsraden is overlegd. Ook de Autoriteit Consument & Markt moet nog akkoord gaan met de overname.

Deen is op dit moment al verbonden met DekaMarkt en Vomar via de Nederlandse inkoopvereniging Superunie, waardoor de winkels gezamenlijk eigen huismerken uitbrengen. Die afspraken blijven na de verkoop overeind. Deen verwacht dat de overname in de tweede helft van dit jaar wordt goedgekeurd.

Download algemene cijfers Deen