Neem contact op

03 feb 2022

SuperVastgoed begeleidt DC Vastgoed bij verhuur aan Albert Heijn en verkoop van winkelcentrum Enschede Zuid

SuperVastgoed makelaardij heeft DC Vastgoed geadviseerd bij verhuur van de Albert Heijn in winkelcentrum Enschede Zuid en heeft vervolgens de verkoop van het winkelcentrum begeleid. Koper is Savills Investment Management (SIM): een internationale vastgoed vermogensbeheerder  die namens één van haar fondsen heeft geïnvesteerd in het winkelcentrum. De aankoopsom bedraagt circa € 30 miljoen.

Het convenience centrum omvat circa 9.750 m² VVO, en is gelegen aan de Wesseler-Nering te Enschede. Het dominante wijkwinkelcentrum met een kleurrijke mix van winkels is in 2018 ingrijpend gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebreid door DC Vastgoed. Het dient als het winkelcentrum voor de bewoners van de dichtbevolkte woonwijk in de directe omgeving. Vanwege de ligging nabij de Duitse grens gaan Duitse bezoekers er ook graag winkelen. Sinds 15 december 2021 heeft multi franchiser Bun een nieuwe Albert Heijn geopend van circa 2.900 m². Verder bestaat het centrum uit huurders zoals Jumbo, Pet’s Place, Big Bazar, Hema, Ter Stal, Kippie, Bakkerij Nollen en ’t Bakhuis.

Edgar Hertog, Co-Head of the Netherlands bij Savills IM, licht toe:
“Dit convenience centrum is het meest dominante winkelcentrum in Enschede Zuid en is de tweede acquisitie, na het Bos en Lommerplein, in Nederland voor het fonds. Het centrum biedt een goede mix van landelijke winkelformules zoals Albert Heijn, Jumbo, Hema, Pet’s place en Big Bazar en is aangevuld met sterke lokale ondernemers”.

Koen Parie van ontwikkelaar DC Vastgoed:
“De focus ligt bij ons op de ontwikkeling van duurzame binnenstedelijke projecten op het gebied van betaalbaar wonen, dagelijks winkelen en high end kantoorgebouwen. De verkoop van dit convenience winkelcentrum stelt ons nog beter in staat om ons te focussen op de huidige en nieuwe ontwikkelingen”.

Savills Investment Management werd tijdens de aankoop geadviseerd door McDevitt (commercieel), SGS (technisch), CMS (juridisch) en KPMG (fiscaal). Verkoper DC Vastgoed werd geadviseerd door SuperVastgoed makelaardij (commercieel) en TaylorWessing (juridisch).