Neem contact op

19 mei 2022

Initiatief van SuperVastgoed verder gebracht door Locatus

Locatus heeft een nieuwe database met alle woningbouwplannen in Nederland. Deze database bevat informatie over provinciale en gemeentelijke woningbouwopgaves én alle harde en zachte woningbouwplannen (voor meer dan 50 woningen). De database is opgezet met dezelfde doelstelling als de Locatus retaildatabase: zorgen dat organisaties goede informatie hebben om investeringsbeslissingen op te baseren. Vanaf nu alle woningbouwplannen in Nederland in één overzichtelijk platform.

Het idee voor het opzetten van deze database is ontstaan bij SuperVastgoed makelaardij. Om beleggers van supermarktvastgoed goed te kunnen adviseren is inzicht in de toekomstige potentie van supermarktlocaties essentieel. Een onderdeel van deze potentie ligt in het toekomstige aantal nieuwbouwwoningen in het marktgebied van een locatie. SuperVastgoed heeft door het verzamelen en actualiseren van informatie over woningbouwplannen de basis gelegd voor deze database. In oktober 2021 heeft Locatus het stokje overgenomen, de dataset uitgebreid en een platform ontwikkeld met een heldere zoekstructuur.

Mooi dat ons initiatief op deze manier verder wordt gebracht door Locatus. Wij zijn erg tevreden met het uiteindelijke resultaat!

Meer informatie >>